Chiptuning TuningBox Powerbox

Gagyi-Chiptuning és utóhatásai

Az önjelölt "mesterek" által végzett chiptuning számos,nem kifejezetten előnyös mellékhatással lehet gépjárművünkre. :-).A következő képek egy autótechnikai ismereteket nélülöző szaki kezéből kikerült chiptuning utóhatásai:

Ulf bátran vágott neki használtan vásárolt Audi A6 gépkocsijával a tuningnak.Az interneten vásárolt egy tuning szoftvert az autójához,melyet egy technikus barátja hamar felprogramozta az eepromba.Ulf nagyon örült,az autó megtáltosodott,a lóerő növekedés azonnal érezhető volt,érezte,hogy nagyon jó boltot csinált és örült,hogy nem egy drága "lehúzós" chiptuning céggel csináltatta meg azt amit ő is megoldott egyszerűen otthon a sufniban.Nagyon boldog volt.....

............egy hétig..... :-) Aztán irány a szervíz,ahol szétbontották a motorblokkot és ez a látvány fogadta a mestereket.

Valószínűleg a jutányos áron szerzett szoftvert egy kicsit félre írták és nem számoltak a motorterheléssel :-)))).

Egyéb "finom esetek",avagy hajrá sufni-tuning :-))))

 

Nos,szerintem könnyen eldönthető,hogy mi az olcsóbb.Egyszer kifizetni egy korrekt megbízható chiptuningot,vagy olcsón beszerezni ismeretlen helyről egy szoftvert,majd később kifizetni a motor felújítást.:-))

Egy tesztelt,mérésekkel igazolt tuningnál ez elkerülhető,hiszen a mérésekkel a gyári határértékeken belül beállítható a motor.Az effajta károsodások teljesen kizárhatók.Természetesen vannak esetek,amikorl a megrendelő kifejezett kérésére,vagy versenyautóknál eltérnek a határértékektől,de ze már az autótulajdonos felelősség vállalásán múlik.